Stevige knolselderij-wortelpeterselie-bonensoep met mosterdcroutons en salade van burnt spruitjes, lof en peer
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 400 gram knolselderij
- 350 gram wortelpeterselie
- 300 gram ciabatta van de velkeuken
- 2 stuks peer
- 1 potje witte bonen
- 1 stuks roodlof
- 15 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 4 el (vegan) boter
- 0.5 tl zout
- 2 teentje knoflook voor de soep
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijn
- 1 liter water
- 2 blokjes (500 ml) groentebouillon
- 3 el knoflook voor croutons
Recept stappen
- Snipper de ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes(!). Voeg wat zout toe.
- Schil de wortelpeterselie en snij in stukken van ca. 2 cm. Snij de knolselderij in plakken van ca. 2 cm, schil (met de dunschiller) en snij in blokjes van ca. 2 cm.
- Hak de knoflook fijn en doet met kerriepoeder en komijnpoeder bij de ui. Bak een minuut mee. Voeg de gesneden groenten toe, schep een paar keer om en voeg het water toe (kokend als je sneller klaar wil zijn) met bouillonblokje(s). Dek af. Kook in ca. 15 minuten gaar.
- Maak de croutons. Smelt de boter met wat olie in een grote koekenpan. Snij intussen de ciabatta in blokjes. Voeg bij de boter als ze stopt met schuimen. Bak op stevig vuur en schud regelmatig om. Hak intussen de knoflook fijn. Zet het vuur uit als de croutons bruin zijn. Voeg knoflook toe en schud een paar keer heel stevig, zodat de knoflook niet verbrandt. Breng op smaak met peper en zout en leg op een bord.
- Maak in een slakom een vinaigrette van (voor 2p) 1 el azijn, 1 tl mosterd, 1 el olie, peper en zout. Snij de roodlof grof in reepjes. Schil de peer en snij in stukjes. Meng samen door de dressing.
- Voeg de witte bonen met aanhangend vocht bij de soep. Pureer glad. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
- Snij de peterselie fijn en garneer de soep ermee. Serveer de croutons erbij.