Stevige knolselderij-wortelpeterselie-bonensoep met mosterdcroutons en salade van burnt spruitjes, lof en peer
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram spruitjes
- 1 stuks ui
- 350 gram wortelpeterselie
- 400 gram knolselderij
- 300 gram ciabatta van de velkeuken
- 1 stuks peer (NB)
- 1 stuks witlof
- 1 stuks roodlof
- 1 stuks lente-ui
- 1 potje witte bonen
- 15 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijn
- 1 liter water
- 2 blokjes (500 ml) groentebouillon
- 4 el (vegan) boter
- 3 el mosterd voor croutons
- 1 tl gedroogde tijm
- 0.5 tl zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schoon de spruitjes en snij in kwarten. Meng met olie, peper en zout en leg op een bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes(!). Voeg wat zout toe.
- Schil de wortelpeterselie en snij in stukken van ca. 2 cm. Snij de knolselderij in plakken van ca. 2 cm, schil (met de dunschiller) en snij in blokjes van ca. 2 cm.
- Hak de knoflook fijn en doe met kerriepoeder en komijnpoeder bij de ui. Bak een minuut mee. Voeg de gesneden groenten toe, schep een paar keer om en voeg het water toe (kokend als je sneller klaar wil zijn) met bouillonblokje(s). Dek af. Kook in ca. 15 minuten gaar.
- Bereid de croutons voor. Smelt de (vegan) boter met wat olie zachtjes in een grote koekenpan. Wacht tot het schuimt. Zet het vuur uit. Roer de mosterd erdoorheen samen met de gedroogde tijm en het zout. Snij de ciabatta in blokjes. Schep goed door de boter met mosterd. Haal de spruiten uit de oven. Verspreid de ciabatta blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven tot knapperig.
- Maak intussen in een slakom een vinaigrette van (voor 2p) 1 el azijn, 1 tl mosterd, 1 el olie, peper en zout. Snij de witlof en roodlof grof in ringen. Schil de peer en snij in stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng lente-ui, spruiten, roodlof en peer door de dressing.
- Voeg de witte bonen met aanhangend vocht bij de soep. Pureer glad. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
- Snij de peterselie fijn en garneer de soep ermee. Serveer de croutons erbij.
- NB Je hebt meer peer gekregen dan nodig, gewoon voor de lekker.