Steak sandwich met gebakken ui, tomaat, zomerpostelein en cole slaw
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Spitskool
- 200 g Winterpeen
- 1 bakje(s) Yoghurt
- 1 el Sjalot
- 4 stuk(s) Biefstuk
- 1 stuk(s) Rode ui
- 4 stuk(s) Puntbroodje
- 1 handje(s) Zomerpostelein
- 3 stuk(s) Tomaten
In Huis
- 4 el Olijfolie om te bakken
- 6 el Mayonaise
- 1 tl Suiker
- tl Zout
- 1 el Ketchup
- naar smaak Cayennepeper
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt elders deze week nog een keer postelein en sjalot nodig!
- Haal de biefstuk uit de koelkast om op temperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 200 graden voor de broodjes straks.
- Meng in een grote slabak de yoghurt en 2/3 van de mayo samen met het zout en de suiker en breng op smaak met peper.
- Snij de spitskool in kwarten en verwijder het hart. Snij dan in dunne reepjes. Rasp de wortel. Doe beide bij de dressing en masseer met je handen een minuutje of twee alles goed door elkaar totdat de kool begint te slinken.
- Snipper een beetje van de sjalot zodat je 1 el hebt (bij 4p). Doe deze bij de coleslaw en roer goed om. Zet weg.
- Meng de overgebleven mayo met de ketchup, peper, een snufje zout en een mespuntje cayenne of chilipeper.
- Snij de tomaten in dunne plakjes. Was een paar plukjes postelein . Snij de rode ui in halve ringen.
- Doe de broodjes 3 à 4 minuten in de oven om even op te piepen.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de uien mooi bruin en zoet. Haal uit de pan, doe nog een beetje olie in de pan.
- Dep de biefstukken droog en bak ze in dezelfde pan op hoog vuur om en om bruin, ca 3 minuten aan elke kant. Haal de biefstuk uit de pan en laat onder wat aluminiumfolie een paar minuten rusten.
- Snij ondertussen de broodjes open. Besmeer elk broodje met het mayo-ketchup mengsel. Leg een beetje postelein daarop en wat tomaat.
- Snij de biefstuk in mooie plakjes en breng evt op smaak met peper en een klein beetje zout.
- Leg de biefstuk op de belegde broodjes en dien op met de koolsla ernaast.