Stamppot van snijbiet met rundersaucijs en gekarameliseerde sjalot
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks sjalotten
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 4 stuks rundersaucijs
- 300 gram snijbiet
In Huis
- boter om in te bakken
- 2 el balsamicoazijn
- naar smaak olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Pel de sjalot en snij ze in ringen. Stoof ze in een pan met deksel met een klontje boter op laag vuur heel langzaam. Na ca. 5 minuten, als ze al een beetje zacht beginnen te worden, voeg je de balsamicoazijn erbij en laat dat nog ca. 10 minuten meestoven. Langer mag ook, maar belangrijk om af en toe voorzichtig om te scheppen.
- Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in grote pan met een laagje gezouten water en kook gaar in ca. 15 minuten.
- Bak de saucijzen in ca. 15 minuten in wat olie zachtjes bruin en gaar.
- Snij het blad van de snijbiet in grove stukken en de stelen in kleine stukjes. Was dit goed in een vergiet en laat uitlekken.
- Giet de aardappelen af over de snijbiet en bewaar een beetje van het kookvocht. Op deze manier blancheer je de snijbieten een beetje. Stamp tot grove puree met een goede scheut olijfolie extra vierge en evt. wat kookvocht, peper en zout naar smaak.
- Schep de snijbiet door de puree. Serveer met de saucijzen en de gekarameliseerde sjalotten.