Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Stamppot van paksoi met geroosterde pastinaak en blauwschimmelkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram pastinaak
  • 1 kilo aardappelen
  • 2 struikjes paksoi
  • 150 gram blauwschimmelkaas

In Huis

  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el boter
  • 500 gram andijvie
  • 200 ml melk
  • 50 g boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  2. Snij de pastinaak in de lengte door de helft of in geval van dikke exemplaren in kwarten. Doe ze in een pan met water en wat zout. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Giet de honing over de pastinaak en zorg dat het verdeeld wordt door een beetje te husselen. Bestrooi de pastinaak met wat bloem en zorg weer dat de bloem verdeeld wordt. Doe in een ovenschaal en besprenkel met de zonnebloemolie en verdeel er de 2 eetlepels boter over. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Draai halverwege een keer om.
  4. Maak in de tussentijd de stamppot. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Snij de andijvie fijn. Verwarm de melk. Giet de aardappelen goed af. Stamp ze fijn met een aardappelstamper en roer er de 50 g boter en beetje bij beetje de warme melk door. Tot je een mooie rulle puree hebt. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Spoel de paksoi af en snij in repen. Roer door de stamppot.
  6. Serveer de stamppot met de pastinaak en kruimel de kaas er bovenop.