Stamppot van aardappel, wortelpeterselie, pompoen en zomerpostelein met PLNT worst, halfgedroogde tomaatjes, citroenrasp en bosui
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram gekleurde tomaatjes
- 800 gram Doré kruimige aardappels
- 400 gram wortelpeterselie
- 300 gram flespompoen
- 250 gram zomerpostelein
- 2 pakje PLNT worsten
- 1 stuks citroenrasp
- 2 stuks bosui
In Huis
- 1 tl gedroogde tijm
- vegan boter
- olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet de oven aan op 180 graden. Halveer de tomaatjes en leg met de snijkant naar boven in een ovenschaaltje. Bestrooi met peper en zout en de gedroogde tijm. Bak 25-30 minuten in de oven, tot vlak voor je aan tafel gaat.
- Zet een grote pan met ca. 10 cm water en zout op en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappels, wortelpeterselie en flespompoen. Snij in stukken van ca. 3 cm (de wortelpeterselie wat kleiner). Doe bij het (aan de kook komende) water en kook in 12-15 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht bij het afgieten!
- Was de zomerpostelein en verwijder dikkere delen van de steel en eventueel lelijk geworden blaadjes of steeltjes (zomerpostelein is vrij kwetsbaar!). Hak grof.
- Rasp de citroenschil. Snij de bosui in ringetjes.
- Bak de worsten volgens de instructie op de verpakking. Rasp de citroen. Snij de bosui in ringetjes.
- Stamp de aardappels en groenten fijn als ze gaar zijn. Voeg vegan boter en zoveel kookvocht toe dat je een smeuïge puree krijgt. Meng de citroenrasp erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep de helft(!) van de bosui en alle zomerpostelein er voorzichtig doorheen.
- Besprenkel de tomaatjes met wat extra vierge olijfolie. Garneer de stamppot met de tomaatjes en achtergehouden bosui en eet de PLNT worsten erbij.