Stamppot rode kool met gebakken appel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Rode kool
- 600 g Aardappelen kruimig
- 3 stuk(s) Elstar appel
In Huis
- 2 el Olijfolie
- 2 el Balsamicoazijn
- 1 stuk(s) Kruidnagel
- 1 blaadje(s) Laurier
- 25 g Boter
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Snijd de rode kool fijn.
- Verwarm de rode kool in een pannetje. Giet zoveel water in de pan dat de kool voor driekwart onder staat. Doe 2 theelepels zout, de kruidnagel, het laurierblad en de balsamicoazijn in de pan.
- Doe een deksel op de pan en stoof de rode kool op een vrij laag vuur gedurende 30 minuten.
- Kook intussen de aardappelen gaar (circa 15 minuten).
- Schil terwijl de aardappelen koken, de appels. Snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in schijven.
- Bak deze appel schijven in een beetje boter, aan beide kanten lichtbruin.
- Giet de aardappelen af en stoom ze droog in een pan die op een kookplaatje op een laag vuur wordt gezet.
- Giet de kool af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen.
- Schep de rode kool door de puree en voeg zoveel kookvocht toe als nodig om een smeuïge puree te krijgen.
- Verdeel de stamppot over de borden of schep hem in een warme schaal. Garneer met de gebakken appel.