Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Stamppot raapstelen met honingpastinaak en knoflookaioli

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) Pastinaak
  • 2 zakje(s) Raapstelen

In Huis

  • 1 bol(len) Knoflook
  • 40 g Boter
  • 50 g Honing
  • naar smaak Peper en zout
  • 1000 g Aardappelen
  • 1 stuk(s) Ui
  • om te bakken Olie
  • 200 g Mayonaise
  • 2 el Citroensap
  • 2 dl Room
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Borstel de pastinaken schoon onder koud water en snijd in de lengte in vieren. Snijd de hele bol knoflook dwars doormidden zodat alle tenen in 1 keer doormidden zijn. Doe de boter met de honing in en pannetje en verwarm op laag vuur 1-2 minuten. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg de pastinaak en de knoflook op een ovenplaat. Bestrooi met peper en zout en schenk er het honingmengsel overheen. Meng door elkaar. Zorg dat de pastinaak goed bedekt is met het honing mengsel. Bak 35-40 minuten.
  3. Kook de aardappels gaar in weinig water met wat zout. Giet af en laat uitdampen. Hak terwijl de aardappels koken de raapstelen in stukken. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui tot die zacht begint te worden.
  4. Maak de aïoli. Knijp 4 teentjes (bij 4p) van de geroosterde knoflook uit boven de mayonaise, voeg wat citroensap naar smaak toe en roer goed door.
  5. Giet de aardappels als ze gaar zijn goed af en laat droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een stamper. Voeg de room, ui en raapstelen toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de stamppot met de geroosterde pastinaak, knoflook en de aïoli.