Stamppot cavalo nero met venkelworstjes in tomatensaus
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Aardappelen
- 300 g Palmkool
- 4 stuk(s) Venkelworst
- 1 stuk(s) Uien
- 1 bakje(s) Cherrytomaatjes
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Witte balsamicoazijn
- 150 ml Melk
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Pel de knoflook. Kook de aardappelen samen met het teentje knoflook helemaal gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten.
- 2. Haal de stelen uit de palmkool. Snijd het blad in repen van ½ cm. Leg na 10 minuten kooktijd van de aardappelen, de kool bovenop de aardappelen en kook de laatste 10 minuten mee.
- 3.Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de worsten om en om bruin in ongeveer 5 minuten. Snipper de ui. Haal de worsten uit de pan. Bak de ui in het overgebleven braadvet aan op middelhoog vuur 5 minuten of tot deze zacht is geworden.
- 4. Snijd de tomaatjes doormidden en doe bij de ui. Voeg de balsamico azijn toe. Draai het vuur hoog en laat de azijn inkoken.
- 5. Leg de worsten er weer bij in de pan. Doe het deksel op de pan en gaar de worsten nog ongeveer 7 minuten. Niet roeren, zorg dat de tomaatjes hun vorm behouden. Breng op smaak met zout en peper.
- 6. Giet na ongeveer 20 minuten de aardappelen, kool en knoflook samen af. Stamp met wat melk en de boter tot een smeuïge stamppot. Serveer met de worsten en de tomatensaus.