Stamppot boerenkool met kaas en cashewnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram winterpeen
- 2 uien
- 500 gram gesneden boerenkool
- 1000 gram kruimige aardappels
- 200 gram overjarige kaas
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olie (om te bakken)
- 2 tl kerriepoeder
- 3 tl balsamicoazijn
- 100 gram cashewnoten
- melk (naar smaak)
- boter (naar smaak)
- piccalilly (naar smaak)
Recept stappen
- Schil de winterpeen en snij in blokjes van 1 cm. Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
- Verhit wat olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Fruit het kerriepoeder 1 minuut mee. Schenk de balsamico azijn in de pan en laat 30 seconden flink bruisen.
- Schep de boerenkool en wortelblokjes erdoor en voeg 3 eetlepels (bij 4p) water toe. Stoof de kool met de deksel op de pan in totaal 20-25 minuten. Check tussendoor of er nog een beetje water bij moet.
- Schil de aardappels, halveer ze en kook in gezouten water in ca. 20 min gaar.
- Snij intussen de kaas in kleine blokjes en hak de cashewnoten grof.
- Stamp de aardappels als ze gaar zijn met wat melk en boter tot een grove puree. Schep de kool en het grootste deel van de kaas door de aardappelpuree.
- Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Zet de cashewnoten en de rest van de kaas op tafel om te garneren.
- Serveer de de boerenkool met de piccalilly en laat iedereen zelf garneren met de cashewnoten en kaas.