Stamppot andijvie met Italiaanse kalfsstoofvlees en gremolata
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g kalfsstoofvlees
- 1000 g eigenheimer aardappelen
- 2 krop(pen) andijvie
In Huis
- 40 g peterselie
- 4 el citroenrasp
- 1 teentje(s) knoflook
- 50 g roomboter
- 100 ml melk (warm)
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Bereid het kalfsstoofvlees volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
- Was in de tussentijd de andijvie en snij fijn.
- Hak de peterselie fijn. Maak de gremolata door de peterselie, citroenrasp en knoflook te mengen.
- Maak de stamppot af. Giet de aardappelen goed af en laat ze even uitdampen. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper en roer er eerst de boter en dan beetje bij beetje de warme melk door, tot je een mooie rulle puree hebt. Roer er met een houten lepel de andijvie door en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot met de runderstoof waarover je een beetje gremolata strooit.