Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spruitjesstoof met aardappel en kikkererwten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1980 Spruitjesstoof Met Aardappel En Kikkererwten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g nicola aardappelen
  • 800 g spruiten
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 pot(je) ras el hanout
  • 2 blikje(s) cherrytomaatjes
  • naar smaak amandelsnippers
  • 2 blikje(s) kikkererwten
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 zakje(s) rucola

In Huis

  • 4 teentje(s) knoflook
  • om te bakken olie
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokje(s) groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Snij de aardappels in blokjes van ca 1,5 cm en maak de spruitjes schoon. Snij de knoflook in plakjes en de ui in ringen.
  2. Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes 5 minuten. Schep de ras el hanout erdoor.
  3. Voeg de stukken aardappel, de spruitjes, cherry tomaatjes, de bouillon en naar smaak zout toe. Breng alles aan de kook en stoof het gerecht in ca 10 minuten gaar.
  4. Let op dat de spruitjes niet te gaar worden, dan worden ze bitter!
  5. Rooster intussen de amandelsnippers knapperig.
  6. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten toe en laat nog even doorwarmen. Draai het vuur uit, roer de crème fraîche erdoor en proef of er genoeg zout en peper in zit.
  7. Serveer met de rucola en bestrooi met de amandelsnippers.