Oosterse spruitjesstamppot met PLNT stoofvlees
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappels Doré
- 300 gram pastinaak
- 500 gram spruitjes geschoond
- 2 bakje PLNT stoofvlees
- 1 stuks rode peper
- 2 zakje vegan jus
- 2 stuks lente-ui
- 1 stuks limoen
In Huis
- olie om te bakken
- 300 ml water
- 1 klont boter
- 2 el mosterd
- 2 tl (ca.) sojasaus of ketjap
Recept stappen
- Schil de aardappelen en pastinaak en snij in gelijke stukken (de pastinaak wat kleiner). Zet net onder water in een grote pan met wat zout (de spruitjes gaan er straks ook bij) en breng afgedekt aan de kook. Voeg als het water kookt de spruitjes toe en breng opnieuw aan de kook. Kook alles samen afgedekt nog ca. 10 minuten. Giet af als alles gaar is - check dit met een vork - en bewaar wat kookvocht!
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de PLNT stoofstukjes ca. 4 minuten tot ze wat bruinen.
- Snij de rode peper in stukjes (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt). Bak een minuutje mee met het stoofvlees. Voeg de/het zakje(s) jus en het water toe. Dek af en laat zachtjes pruttelen tot je klaar bent om aan tafel te gaan.
- Stamp de aardappelen, pastinaak en spruitjes en maak smeuïg met een klontje boter en wat kookvocht. Breng op smaak met de mosterd, peper en sojasaus of ketjap.
- Snij de lente-ui in ringetjes. Rasp de limoen. Roer de lente-ui bij de stoof (bewaar een beetje voor garnering). Breng het stoofvlees op smaak met een kneepje limoensap en de limoenrasp.
- Serveer de spruitjesstamp met het stoofvlees en garneer met de rest van de lente-ui.