Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Oosterse spruitjesstamppot met PLNT stoofvlees

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Spruitjesstamppot met PLNT stoofvlees en een Oosterse touch | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram aardappels Doré
  • 300 gram pastinaak
  • 500 gram spruitjes
  • 2 bakje PLNT stoofvlees
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 zakje vegan jus
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 stuks limoen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 30 gram boter voor de jus
  • 1 tl tijm (gedroogd)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 klont (vegan) boter
  • 2 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Sojasaus of ketjap
  2. Schil de aardappelen en pastinaak en snij in gelijke stukken (de pastinaak wat kleiner). Zet net onder water in een grote pan met wat zout (de spruitjes gaan er straks ook bij) en breng afgedekt aan de kook. Schoon de spruitjes en halveer >. Voeg als het water kookt de spruitjes toe en breng opnieuw aan de kook. Kook alles samen afgedekt nog ca. 10 minuten. Giet af als alles gaar is - check dit met een vork - en bewaar wat kookvocht!
  3. Verwarm olie in een koekenpan en bak de PLNT stoofstukjes ca. 4 minuten tot ze wat bruinen.
  4. Maak intussen de jus. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Smelt de boter in een steelpan en bak de ui met de tijm een paar minuten op middelhoog vuur. Snij de rode peper in stukjes (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt). Bak een minuutje mee. Voeg de balsamicoazijn toe, gevolgd door een scheut water. Draai het vuur laag, dek af en laat zachtjes pruttelen tot je aan tafel gaat.
  5. Voeg de jus bij de stoofstukjes. Voeg indien nodig wat extra kookvocht toe. Snij de lente-ui in ringetjes. Rasp de limoen. Roer de lente-ui bij de stoof (bewaar een beetje voor garnering). Breng het stoofvlees op smaak met een kneepje limoensap en de limoenrasp.
  6. Serveer de spruitjesstamp met het stoofvlees en garneer met de rest van de lente-ui.