Spruitjesstamppot met PLNT stoofvlees en een Oosterse touch
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Doré aardappels
- 300 gram wortelpeterselie
- 500 gram spruitjes
- 2 bakje PLNT stoofvlees
- 1 stuks rode peper
- 2 zakje vegan jus
- 2 stuks bosui
- 1 stuks limoen
- kneepje limoensap
In Huis
- olie om te bakken
- 300 ml water
- 1 klont (vegan) boter
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukken (de wortelpeterselie wat kleiner). Zet net onder water in een grote pan met wat zout (de spruiten gaan er straks bij) en breng afgedekt aan de kook. Schoon de spruitjes en halveer. Voeg als het water kookt de spruitjes toe en breng weer aan de kook. Kook alles samen afgedekt in ca. 8 minuten gaar.
- Bak de PLNT stoofstukjes in een beetje olie ca. 4 minuten tot ze wat bruinen.
- Snij de rode peper in stukjes en laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt. Bak een minuutje mee met het stoofvlees. Voeg de jus en het water toe. Dek af en laat zachtjes pruttelen tot je klaar bent om aan tafel te gaan.
- Giet de aardappels en spruiten af, maar bewaar wat kookvocht! Stamp met een klont (vegan) boter. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
- Snij de bosui in ringetjes. Rasp de limoen. Roer de bosui bij de stoof (bewaar een beetje voor garnering). Breng het stoofvlees op smaak met een kneepje limoensap en de limoenrasp. Serveer de spruitjesstamp met het stoofvlees en garneer met de rest van de bosui.