Spruitjesstamppot met kruidige kastanjestoof
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Doré kruimige aardappels
- 1 stuks ui
- 400 gram knolselderij
- 500 gram spruiten
- 1 bakje specerijen
- 2 pakje gekookte kastanjes
In Huis
- 300 ml kokend water
- 6 el olie om te bakken
- 2 stuks knoflook
- 0.5 blokje groentebouillon
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in ruim gezouten water (de spruiten gaan er ook nog bij) en breng aan de kook.
- Verwarm de aangegeven hoeveelheid olie in een afdekbare wok of (stoof)pan. Snipper de ui en fruit glazig. Schil en snij de knolselderij in blokjes van 1 cm. Bak zachtjes met de ui mee. Voeg zout en peper toe.
- Schoon de spruitjes en halveer. Voeg, als het water van de aardappels kookt, toe en breng weer aan de kook. Kook in ca. 10 minuten samen gaar.
- Haal de kruidnagel, steranijs en laurier uit het bakje specerijen en kneus de rest in een vijzel. Plet de knoflook en voeg (incl. schil) bij de ui, samen met de geplette specerijen, kruidnagel, steranijs en laurierblad. Voeg het bouillonblokje en kokende water toe.
- Halveer de kastanjes en voeg toe. Laat het geheel ca. 10 minuten pruttelen.
- Giet de aardappelen/spruiten af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en een goede scheut olijfolie extra vierge.
- Verwijder de steranijs, kruidnagel, knoflook velletje en laurier uit de stoof. Serveer met de puree.
- Goed te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit: 2 stuks steranijs, 2 tl korianderzaad, 2 kruidnagels en 2 laurierblaadjes. In het 2p bakje zit de helft.