Spruitjesstamppot met kip-hertgehaktbal en rode kool met appeltjes
Wild, Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram aardappelen Doré
- 300 gram pastinaak
- 400 gram spruitjes geschoond
- 400 gram kip-hertgehakt
- 1 zakje rode kool met appeltjes
In Huis
- boter en olie om te bakken
- naar smaak suiker
- snufje kaneel
- 2 el mosterd
- kllontje boter voor de stamppot
- 2 tl sojasaus of ketjap
Recept stappen
- Haal het gehakt alvast uit de koeling.
- Schil de aardappelen en pastinaak en snij in gelijke stukken van ca. 3 cm (de pastinaak wat kleiner). Zet net onder water in een grote pan met wat zout (de spruitjes gaan er straks ook bij) en breng afgedekt aan de kook. Voeg als het water kookt de spruitjes toe en breng opnieuw aan de kook. Kook alles samen afgedekt nog ca. 10 minuten. Giet af als alles gaar is - check dit met een vork - en bewaar wat kookvocht!
- Draai van het gehakt één bal per persoon. Verwarm boter en/of olie in een braadpan. Bak de ballen ca. 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Zet het vuur zachter, doe er een scheutje water bij (ca. 4 el per persoon) en dek goed af. Laat ca. 10 minuten garen en keer af en toe om.
- Warm de rode kool met appeltjes op in een steelpannetje.
- Stamp de aardappelen, pastinaak en spruitjes en maak smeuïg met een klontje boter en wat kookvocht. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
- Schep kort voor het serveren de sojasaus/ketjap door de gehaktballen en bak één minuutje mee.
- Serveer de stamppot met de gehaktballen en de rode kool.
- Goed om te weten: Het gehakt van Waterlants Weelde is al gezouten!