Spruitjes en gekleurde biet uit de oven met venkelsalami en een yoghurtsausje
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram spruiten
- 500 gram bietjes
- 1 stuks ui
- 240 gram venkelsalami
In Huis
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderzaad
- naar smaak peper en grof zeezout
- olijfolie
- 10 gram dille
- 10 gram muntblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml yoghurt
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. En zet een pan op met water.
- Was de spruitjes, maak een inkeping onder in de spruitjes en blancheer ze gaar gedurende 3 minuten. Giet de spruiten af en spoel na onder koud water. Laat de spruitjes even aan de kant staan.
- Kook de bieten (ongeschild) 10 minuten totdat deze beetgaar zijn.
- Giet de bieten af en snij deze doormidden. Laat de bieten afkoelen voordat je ze gaat schillen.
- Rooster de komijn en korianderzaad in een pannetje. Schil de ui snij in halve ringen.
- Schil de bieten en snij deze in blokjes ter grootte van de spruitjes.
- Leg de spruitjes en bietjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel deze met de geroosterde komijn en koriander, peper en grof zeezout, de ui en olijfolie.
- Schuif de groenten in de oven en bak gedurende 20 minuten tot de groenten gaar en knapperig zijn.
- Maak terwijl de groentes in de oven zitten de dressing. Hak de dille en muntblaadjes fijn en pers de knoflook. Voeg dit samen met de yoghurt.
- Verhit olie in een koekenpan en snij de venkelsalami in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van 0.5 cm dik. Bak de salami ongeveer 2 minuten zodat ze lekker knapperig en zout worden.
- Haal de spruitjes en biet uit de oven en serveer met de dressing en de venkelsalami.