Spruitengratin met amandelen of speckjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Spruiten
- 120 g Vegetarische speckjes
In Huis
- 10 g Boter
- 50 g Blanke amandelen
- 300 ml Slagroom
- 2 tl Citroensap
- 5 el Verse witte broodkruimels
- 4 el Parmezaanse kaas
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Maak de spruitjes schoon en halveer.
- Kook de spruiten in ca. 4 minuten beetgaar in water met wat zout. Laat goed uitlekken.
- Verhit boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de amandelen en/of de speckjes toe en bak tot ze lichtbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
- Voeg de spruitjes toe aan het overgebleven bakvet. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Kook 2 a 4 minuten, totdat de room wat ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en voeg het citroensap toe.
- Vet een ovenschaal in en doe het spruitenmengsel in de schaal.
- Meng de broodkruimels en de Parmezaanse kaas in een kom. Strooi over de spruiten.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak 18 - 20 minuten, tot room kookt en de bovenkant goudbruin is.
- Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer.
-