Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spruitengratin met amandelen of speckjes

  • Totale tijd minuten
Tartaar speciaal met champignons, broccoli en rijst | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 g Spruiten
  • 120 g Vegetarische speckjes

In Huis

  • 10 g Boter
  • 50 g Blanke amandelen
  • 300 ml Slagroom
  • 2 tl Citroensap
  • 5 el Verse witte broodkruimels
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak de spruitjes schoon en halveer.
  2. Kook de spruiten in ca. 4 minuten beetgaar in water met wat zout. Laat goed uitlekken.
  3. Verhit boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de amandelen en/of de speckjes toe en bak tot ze lichtbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout.
  4. Voeg de spruitjes toe aan het overgebleven bakvet. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Kook 2 a 4 minuten, totdat de room wat ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en voeg het citroensap toe.
  5. Vet een ovenschaal in en doe het spruitenmengsel in de schaal.
  6. Meng de broodkruimels en de Parmezaanse kaas in een kom. Strooi over de spruiten.
  7. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak 18 - 20 minuten, tot room kookt en de bovenkant goudbruin is.
  8. Haal uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer.
  9.