Spruitenfrittata met Beemster Valery aardappel en exotisch winterslaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram Beemster Valery aardappelen
- 500 gram spruiten
- 1 stuks witte ui
- 8 stuks eieren
- 300 gram wortelpeterselie
- 1 stuks appel
- 1 zakje veldsla
- 2 el geraspte kokos
- 50 gram walnotenhalfjes (zie tip)
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 teen knoflook
- 4 el (milde) olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
Recept stappen
- Was de aardappels en snij in kleine blokjes. Zet op in voldoende gezouten water (de spruiten gaan er nog bij) en breng aan de kook.
- Maak intussen de spruiten schoon. Voeg ze bij de aardappel als het water kookt. Kook 4-6 minuten tot beide beetgaar zijn.
- Snij de witte ui in dunne ringen. Verhit wat olie in een koekenpan. Fruit de ui. Voeg als de uien wat geslonken zijn goed zout, kerrie- en paprikapoeder toe en laat ca. 8 minuten zachtjes bakken.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui. Giet de aardappelen/spruiten af en voeg bij de ui. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
- Klop de eieren los in een kom met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-ui-spruitenmengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden. Check af en toe met een vork of satehprikker, elke oven is anders.
- Maak intussen (in een slakom) een vinaigrette van de (milde) olijfolie, witte-wijnazijn, mosterd, zout en peper. Schil en rasp de wortelpeterselie. Snij de appel (met schil) in kleine stukjes. Was de veldsla en verwijder zo nodig kluitjes. Meng alle drie met de kokos en walnoot (tip), door de vinaigrette.
- Haal de frittata uit de oven en serveer met de salade.
- Rooster de walnoothalfjes even in een droge koekenpan.