Spruitenfrittata
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram aardappelen
- 300 gram spruiten
- 2 stuks ui
- 6 stuks eieren
In Huis
- 1 teen knoflook
- olie om te bakken
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 50 ml melk
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Zet een pan gezouten water op en kook in ca. 8 minuten beetgaar. Schoon de spruiten, halveer en kook de laatste 4 minuten mee. Giet af.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de uien in dunne ringen en snij de knoflook fijn. Verhit 1/4 van de olie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de ui, het kerriepoeder en paprikapoeder op middelhoog vuur in ca. 8 minuten. Voeg op het laatst de fijngesneden knoflook, aardappelen en spruiten toe. Roerbak het geheel nog even. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
- Klop de eieren los in een kom met de melk en zout en peper.
- Vet een ovenschaal in. Doe het aardappel-ui-spruitenmengsel erin en giet het ei-mengsel erover. Zet de frittata in de oven en laat in ca. 15 minuten stevig en gaar (maar niet te bruin!) worden.
- Haal de frittata uit de oven en serveer.