Spruiten-knolselderijstamppot met vegaspeckjes en zonnebloempitten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen, kruimig
- 300 gram knolselderij
- 600 gram spruiten
- 3 el zonnebloempitten
- 2 pakken vegetarische speckjes
In Huis
- olie om te bakken
- scheutje(s) melk
- 1 klontje boter
- nootmuskaat (naar smaak)
- 1 tl kerriepoeder
Recept stappen
- Zet ze op in een een pan met water en zout en kook in ca. 15 minuten gaar.
- Snij intussen de onderkant van de spruitjes af, maak ze schoon en halveer ze.
- Kook de spruitjes de laatste ca. 8 minuten met de aardappels mee.
- Verwarm intussen een koekenpan en rooster de zonnebloempitten in ca. 3 minuten goudbruin.
- Zet ze even weg in een bakje.
- Bak in dezelfde pan (van de zonnebloempitten) in wat olie de vegetarische speckjes goed knapperig.
- Giet de aardappels, knolselderij en spruiten af.
- Stamp ze fijn met een scheut melk en een klont boter.
- Breng op smaak met nootmuskaat, kerrie, zout en peper.
- Serveer de stamppot met de vegetarische speckjes en de zonnebloempitten.
- Schil en snij de aardappels en de knolselderij in gelijke stukken (let op: je hebt niet de hele knolselderij nodig).