Spitskoolsoep
Voorgerecht
- Totale tijd minuten
![Spitskool wortelpeterselie soep| Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/20211026-Food-De-Kerstkrat-1469-bewerkt.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=e5c268b885b351262196e83aafb22503)
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 stuks prei
- 400 gram spitskool
- 1 el krulpeterselie
- naar smaak yoghurt
- 8 plakjes rookworst (optioneel)
In Huis
- 750 ml bouillon
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Snipper en fruit de ui in wat olie in een soeppan.
- Snij de prei in ringen en was goed, hak de knoflook fijn, voeg beide toe.
- Snij de spitskool in reepjes, bak een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Hak de peterselie fijn.
- Pureer tot een gladde soep. Voeg de mosterd toe, roer goed door. Breng op smaak met peper en garneer met een dotje yoghurt en de peterselie.
- Lekker met een paar plakjes rookworst