Spitskoolrolletjes met geitenkaas vulling
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Rode ui
- 1 stuk(s) Spitskool
- 1 pakje(s) Geitenkaas
In Huis
- 50 g Groene olijven, pitloos
- 2 stuk(s) Rode paprika
- 400 g Witte rijst
- 1 el Olijfolie
- 3 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Gemalen komijn
- 1 tl Cayennepeper
- 400 g Tomatenblokjes
- 2 el Tomatenpuree
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- 100 g Griekse yoghurt
- 20 g Koriander
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Versnipper de rode ui, hak de olijven fijn en snij de paprika.
- Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
- Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook in een grote pan. Blancheer de koolbladeren ongeveer 1 minuut in het water. Haal ze er voorzichtig uit en spoel af onder koud water. Laat uitlekken op een droge schone theedoek.
- Verhit een beetje olie in een pan en voeg de rode ui, geperste knoflook, paprika toe. Breng op smaak met peper, zout, de komijn en cayennepeper en bak nog een minuut. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe, verkruimel het bouillonblokje en voeg ook deze toe. Kook dit ca. 15 minuten tot een mooie saus.
- Maak in de tussentijd de vulling voor de koolbladeren. Doe de yoghurt in een kom en voeg geitenkaas, olijven, peper en zout. Meng goed.
- Leg de koolbladeren op een plank en snij de zijkanten eraf zodat er een mooi vierkant ontstaat. Snipper de afgesneden stukken en meng ook door de yoghurt.
- Schep op ieder blad kool 2 eetlepels geitenkaas-yoghurtmengsel. Sla de zijkanten naar binnen (een beetje over de vulling) en rol tot een strak pakketje.
- Leg de rolletjes in de saus en laat ca. 4 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur.
- Serveer de rolletjes met de rijst en de saus en bestrooi met wat gehakte koriander.
- Wijnsuggestie:Soave Classico - Balestri Valda (Veneto, Italie)