Spitskoolrolletjes met bulgur en gegrilde halloumi
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Sjalot
- 1 el Tomatenpuree
- 200 g Bulgur
- 8 Bladeren Spitskool
- 40 g Parmezaanse kaas
- 4 el (gehakt) Bladpeterselie
- 400 g Halloumi
- 1 stuk(s) Bloedsinaasappel
In Huis
- 600 ml Kokend water
- 1 stuk(s) Bouillonblokje
- 1 teen Knoflook
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Oregano
- 1 tl Bloem
- 2 klontje(s) Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een ruime pan met water en zout op voor het blancheren van de spitskool.Zet ook water op met een bouillonblokje voor de bulgur.
- Hak de knoflook en het sjalotje fijn.Verhit in een hapjespan een scheutje olie en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg een el tomatenpuree toe, bak even mee en voeg de bulgur toe met de paprikapoeder, oregano, zout en peper. Schenk 2/3 van de bouillon erbij en laat afgedekt 15 min zachtjes garen.
- Snij een stevig stuk van de kont van de spitskool zodat je makkelijk de bladeren los kan maken (ca. 2 bladeren per persoon). Blancheer ze ca. 1 min, giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
- Rasp de parmezaan en hak de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie, de parmezaan en de helft van het citroensap door de bulgur.
- Snij het harde middenstuk kegelvormig uit de bladeren. Spreid ze uit op een werkvlak en schep steeds wat bulgurvulling in het midden van het blad. Sla de zijkanten over de vulling en rol de bladeren op. Bewaar overgebleven bulgur om erbij te serveren.
- Verhit wat olie in een braadpan, bak de spitskoolrolletjes hierin even aan. Blus af met de rest van de bouillon, doe het deksel op de pan en laat op een laag vuur gedurende ca. 6 min smoren.
- Pers de sinaasappel uit en meng met de bloem. Haal de spitskoolrolletjes voorzichtig uit de pan, leg op een bord en dek af. Giet het sinaasappelsap bij het smoorvocht. Breng aan de kook en laat even inkoken. Als het vocht wat is ingekookt monteer je het met de boter (m.a.w. boter erbij, roeren en laten smelten). Roer de rest van de peterselie erdoor.
- Snij intussen de halloumi in 4 plakken van ongeveer 1 cm dik en grill ze ca. 2 min per kant totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
- Serveer de rolletjes met een lepel saus erover en een plak halloumi ernaast.