Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spitskool met krokant gebakken sjalotjes en patatas bravas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) spitskool
  • 2 stuk(s) sjalot

In Huis

  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje(s) gepelde tomaten
  • 2 stuk(s) laurier
  • naar smaak peper en zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • om te bakken plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de patatas bravas voor. Snijd de knoflook heel fijn en begin met een tomatensaus te maken.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook zachtjes enkele seconden aan. Voeg de gepelde tomaten en het laurierblad toe. Breng op smaak met peper, zout, zoet paprikapoeder en de oregano. Laat 20 minuten inkoken tot een mooie saus. Verwijder het laurierblad. Maak de tomaten een beetje stuk met een houten lepel. Zet weg tot gebruik.
  3. Het eerste aardappel-bakmoment: schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Spoel ze goed in een grote schaal met water. Droog ze goed met een schone theedoek. Frituur de eerste keer in kleine porties op 130°C. Bak tot ze gaar zijn. Ze mogen nog niet bruinen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Maak tussen de twee bakgangen van de aardappelen de spitskool.
  5. Snijd de spitskool in de lengte in 4 of 6 parten, afhankelijk van de grootte van de kool. Breng een grote pan met water met zout aan de kook. Kook de stukken kool hierin gaar. Haal de kool uit het water m.b.v. een schuimspaan en doe ze in een vergiet. Spoel ze af met koud stromend water. Dit is nodig om nagaren te voorkomen.
  6. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalotjes krokant. Leg de kool er even tussen om door te warmen. Leg de kool op een grote schaal. Lepel er de sjalotjes over. Bestrooi met wat gerookt paprikapoeder.
  7. Bak de aardappels voor de tweede keer. Verhit de olie tot 190°C en bak de aardappelen nu goudbruin. Laat ze uitlekken en bestrooi met wat zout.
  8. Warm de tomatensaus even door en schep dan de aardappels erdoor.
  9. Serveer de spitskool met de patatas bravas.