Spitskool-kerrie-rozijnen schotel met hamburgers
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks spitskool
- 4 stuks hamburger
In Huis
- 2 handje(s) rozijnen
- olijfolie om te bakken
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Wel de rozijnen in water.
- Snij de spitskool eerst in de lengte in vieren, en dan in dunne reepjes.
- Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit 2 fijngesneden tenen knoflook zachtjes gedurende 1 minuut (niet bruin laten worden!). Voeg dan de spitskool, de gewelde rozijnen, de paprikapoeder en de kerriepoeder toe en roerbak even goed door. Voeg na 5 minuten een scheut water toe, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan.
- Laat ongeveer 10 minuten stoven. Verhit intussen een grillpan tot hij goed heet is. Grill de hamburgers tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten per kant.
- Schep de spitskool even goed om en breng op smaak met peper en zout. Schep op elk bord een bergje spitskool en hamburgers er op.
- Lekker met gebakken aardappelen en/of een salade van rucola-melange.