Spinazietaart met gebakken champignons en een tomatensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 doosje(s) Champignons
- 1 takje(s) Tijm
- 600 g Nieuw-Zeelandse spinazie
- 125 ml Slagroom
- 4 stuk(s) Tomaten
- 1 handje(s) Rucola
- 1 takje(s) Basilicum
In Huis
- 7 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 teentje(s) Knoflook
- 5 plakje(s) Bladerdeeg
- 5 stuk(s) Eieren
- 1 tl Nootmuskaat
- 1 el Citroensap
- 1 tl Mosterd
- 1 mespunt Suiker
Recept stappen
- 1. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan. Snij de champignons in plakjes. Bak de champignons om en om bruin in de olie. Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
- 2. Snij de knoflook fijn. Laat het deeg ontdooien. Verwarm 2 eetlepels van de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de knoflook 30 seconden zachtjes aan totdat hij licht verkleurt.
- 3. Haal de Nieuw Zeelandse spinazieblaadjes en bijbehorende kleine steeltjes van de dikkere stengels (alleen het dikste deel van de stengels is niet lekker, de rest wel). Was met behulp van een slacentrifuge.
- 4. Schep de spinazie in delen bij de knoflook. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken en druk het vocht er goed uit.
- 5. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg. Klop de eieren los met de slagroom. Snij de spinazie in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Dep droog met wat keukenpapier. Verdeel de spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Leg tot slot de champignons erop. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
- 6. Maak in de tussentijd de tomatensalade. Meng een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het citroensap, de mosterd en suiker. Snij de tomaten in stukken. Snij de basilicum grof. Doe beiden in een schaal en meng met de rucola. Schenk de dressing erover en serveer bij de quiche.