Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spinaziesoep met tomatenbruschette

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 rode ui
  • 400 gram spinazie
  • 2 tomaten

In Huis

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 500 ml groentebouillon
  • 300 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 4 sneetjes brood
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot zachtgeel en glazig. Roer de bloem erdoor.
  2. Voeg spinazie, zout en peper toe en roerbak tot de spinazie begint te slinken.
  3. Schenk de bouillon en de melk erbij. Laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
  4. Klop de slagroom lobbig, niet stijf.
  5. Rooster de sneden brood tot de buitenkant knapperig begint te worden en smeer in met het laatste teentje knoflook. Snij de tomaat in kleine stukjes en verdeel over de boterhammen.
  6. Bestrooi met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over. Serveer de soep in vier kommen met een schep geslagen room. Serveer de bruschette er bij.