Spinaziesoep met tomatenbruschette
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode ui
- 400 gram spinazie
- 2 tomaten
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- 2 el boter
- 1 el bloem
- 500 ml groentebouillon
- 300 ml melk
- 100 ml slagroom
- 4 sneetjes brood
Recept stappen
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot zachtgeel en glazig. Roer de bloem erdoor.
- Voeg spinazie, zout en peper toe en roerbak tot de spinazie begint te slinken.
- Schenk de bouillon en de melk erbij. Laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.
- Klop de slagroom lobbig, niet stijf.
- Rooster de sneden brood tot de buitenkant knapperig begint te worden en smeer in met het laatste teentje knoflook. Snij de tomaat in kleine stukjes en verdeel over de boterhammen.
- Bestrooi met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over. Serveer de soep in vier kommen met een schep geslagen room. Serveer de bruschette er bij.