Spinaziesoep en toast met gebakken champignons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 stuks aardappel (ca. 200 gram)
- 300 gram spinazie
- 300 gram kastanjechampignons
- 4 stuks ciabatta
In Huis
- olie om te bakken
- 1.5 blokje groentebouillon
- 600 ml water
- 300 ml melk
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Snipper de ui. Verwarm olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui. Schil en snij de aardappel in kleine blokjes. Bak even mee. Voeg het bouillonblokje, het water en de melk toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken.
- Doe de spinazie bij de soep en kook nog ca. 5 minuten.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdun evt. met wat water tot de gewenste dikte is bereikt.
- Snij de kastanjechampignons in kwarten. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur. Hak de knoflook fijn. Voeg op het laatst toe samen met de gedroogde tijm, schud een paar keer om en zet het vuur uit (je wilt niet dat de knoflook verbrandt). Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
- Snij de ciabatta 's in sneetjes en rooster in de broodrooster (of leg onder de grill). Leg op een bord en besprenkel met olijfolie extra vierge. Verdeel de kastanjechampignons erover. Schep in kommetjes en serveer met de champignontoast.