Spinaziepie met Broccoli soep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Spinazie-Feta Pie
- 2 stuk(s) Sjalot
- 100 g Winterpeen
- 2 stronk(en) Broccoli
- 1 stuk(s) Aardappelen
- 2 pakje(s) Salanova mix
In Huis
- 2 el Witte wijnazijn
- om te bakken Olie
- 1000 ml Groentebouillon
- 6 el Olijfolie
- 1 tl Mosterd
- naar smaak Suiker
- naar smaak Nootmuskaat
- eventueel toevoegen Geraspte kaas
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden voor de pies. Bak af in circa 10 minuten.
- Snij de sjalotten in dunne ringetjes en doe ⅓ daarvan in een bakje met 2 el witte wijn azijn zodat de scherpte eraf gaat. Dit is voor de sladressing straks.
- Snij de wortel in kleine blokjes. Snij maximaal een halve centimeter broccoli van de stronk en snij de rest in stukjes en roosjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
- Zet een soeppan met dikke bodem op het vuur en verhit daarin 2 el olie. Voeg de sjalotten en de wortel toe en fruit een paar minuten. Doe de broccoli erbij en roer nog een paar keer om.
- Voeg dan 1 liter water en 2 blokjes groentebouillon. Breng aan de kook en laat circa 10-15 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
- Maak ondertussen de dressing voor de sla af. Neem de apart gezette sjalotten en voeg daaraan 6 el olijfolie en 1 tl mosterd toe. Maak af met peper en een heel klein beetje suiker. Roer goed door elkaar. Hussel de dressing door de salanova sla.
- Als de broccoli gaar is, pureer je de soep met een staafmixer. Maak op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat. Als je nog wat geraspte kaas in huis hebt kan je dat er ook doorheen roeren maar dat hoeft absoluut niet. Schep de soep in diepe borden met eventueel een klodder crème fraîche.
- Serveer de soep met de pie en de sla.