Spinaziepannenkoek met geitenkaas of overjarige kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 eieren
- 300 gram spinazie
- 1 gesnipperde ui
- 150 gram geitenkaas of overjarige kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 200 gram bloem
- 450 ml melk
- 1 teen knoflook, geperst
Recept stappen
- Roer de bloem, de eieren, de melk en een flinke snuf zout in een grote kom tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin op zacht vuur de knoflook en de ui tot ze glazig zien. Doe de spinazie bij het uien-knoflookmengsel en roerbak tot het geslonken is. Laat goed uitlekken en druk het laatste vocht eruit. Hak de spinazie zeer fijn. Roer door het pannenkoekenbeslag.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin op matig tot hoog vuur een pannenkoek. Herhaal dit drie keer. Houd de al gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
- Leg de pannenkoeken open op het aanrecht, verdeel de geitenkaas over de pannenkoeken.
- Leg de pannenkoeken op borden, rol ze op en snij in stukken, serveer direct.