Spinazie voorjaarssalade met lupine, olijfjes, Beemster Valery, champignons en Fryske kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Beemster Valery aardappels
- 100 gram ca. hart van de bleekselderij
- 1 stuks koolrabi
- 0.5 bosje radijs
- 300 gram kastanjechampignons
- 1 pot lupineboontjes
- 60 gram belegen Fryske kaas
- 1 bakje zwarte olijven
- 150 gram spinazie
In Huis
- 6 el olijfolie extra vierge
- 4 el witte wijnazijn
- 2 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 1 teentje knoflook
- olie om te bakken
Recept stappen
- Was de aardappels en snij in blokjes van 2 cm. Zet op in een laagje gezouten water. Kook 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel even koud af.
- Maak de dressing in een grote sla-schaal. Meng de olijfolie extra vierge samen met de witte wijnazijn, mayonaise en mosterd. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Snij het hart van de bleekselderij (binnenste lichtgroene malse gedeelte) in reepjes. Schil de koolrabi grondig, met name de onderkant en snij in dunne kwart plakjes van max 0,5 cm dik. Was de radijs en snij in dunne plakjes. Meng samen door de dressing.
- Snij de kastanjechampignons in vieren. Bak ca. 5 minuten in wat olie op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Zet weg.
- Verwarm de lupineboontjes eventjes in hun eigen vocht, giet af en laat uitlekken.
- Rasp de kaas.
- Snij de olijven in stukjes. Voeg samen met de aardappels, kastanjechampignons, boontjes en spinazie bij de groenten. Schep alles voorzichtig door elkaar en garneer met de kaas.