Spinazie-roquefort quiche van Pom-Pie met een salade van krieltjes, groene asperges, courgette, venkel en kruiden-yoghurtdressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram krieltjes
- 1 stuks courgette
- 200 gram groene asperges
- 8 stuks spinazie-roquefort quiche
- 150 gram bleekselderijhart
- 2 stronkjes roodlof
- 1 stuks venkel
- 2 el koriander
- 3 el krulpeterselie
- 2 el dille
- 150 ml yoghurt
In Huis
- snufje suiker
- olie om te bakken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 tl mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl honing
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met een klein laagje water, wat suiker en zout aan de kook voor de asperges (zie tip).
- Was de krieltjes en halveer grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water er kook in 6-8 minuten gaar. Giet af en hou warm.
- Snij de courgette in de lengte door vieren en dan in driehoekjes van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak ca. 3 minuten, tot ze net kleuren maar nog stevig en knapperig zijn. Doe in een grote slakom.
- Verwijder het harde kontje (1-2 cm) van de asperges en snij in stukken van ca. 5 cm. Kook beetgaar in 3-4 minuten. Giet en spoel af met koud water. Voeg bij de courgette.
- Verwarm de quiches 10 minuten in de oven.
- Snij het hart van de bleekselderij (lichte binnenste deel) in dunne plakjes. Verwijder het kontje van de roodlof en snij in ringetjes. Verwijder het kontje, loof en hart van de venkel en snij in dunne plakjes. Voeg bij de courgette.
- Maak de dressing. Hak de koriander, krulpeterselie en dille fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, mosterd, azijn, yoghurt en honing. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de krieltjes bij de groenten en meng de dressing erdoor. Breng de salade evt. op smaak met peper en wat zout.
- Serveer de salade met de spinazie-roquefort quiches.
- Je kan de asperges ook in een grillpan of koekenpan met wat olie gaar bakken in 6-8 minuten, net wat je lekkerder vindt.