Spinazie-roquefort quiche met frisse courgette-bleekselderij gazpacho
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 2 stuks courgette
- 8 stuks spinazie-roquefort quiche
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 2 el krulpeterselie
- 2 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 150 ml water
Recept stappen
- Snipper de ui in blokjes, hak de knoflook grof en voeg samen in een blender. Heb je deze niet, gebruik dan een ruime kom of pan en een staafmixer.
- Was de courgette, snij in stukjes en voeg bij de ui en knoflook. Doe hetzelfde met de bleekselderij.
- Hak de krulpeterselie (inclusief steeltjes) fijn. Voeg deze met de olijfolie, azijn en water toe aan het geheel en draai tot een gladde soep. Voeg als de gazpacho wat te dik is nog wat water toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet de gazpacho minimaal 2 uur weg in de koelkast om op smaak te komen.
- Verwarm wanneer de gazpacho klaar is, de oven voor op 180 graden en bak de quiches 10 minuten.
- Schep de gazpacho in kommetjes en serveer met de spinazie-roquefort quiche.