Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spinazie met rozijnen, sherryazijn en pijnboompitten

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 400 g Spinazie
  • 2 teentje(s) Knoflook

In Huis

  • 40 g Pijnboompitten
  • 2 el Olijfolie
  • 3 el Sherryazijn
  • 50 g Rozijnen
  • naar smaak Grof zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. 1. Was de spinazie en verwijder de dikke stelen. Doe met aanhangend vocht in een pan en laat in ca. 3 minuten slinken.
  2. 2. Schep een keer om. Laat uitlekken in een vergiet. Druk er met een houten lepel ook nog even zoveel mogelijk vocht uit.
  3. 3. Zet een grote koekenpan of wok op matig vuur en rooster de pijnboompitten zonder olie goudbruin. Roer regelmatig zodat ze niet aanbranden. Schep ze eruit en zet weg.
  4. 4. Draai het vuur hoog en doe de olie in de pan. Bak de knoflook ca. een halve minuut. Hij mag niet te bruin worden.
  5. 5. Voeg de spinazie toe en roerbak. Schenk de azijn erbij en voeg de rozijnen toe. Laat een halve minuut koken.
  6. 6. Meng dan de pijnboompitten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Voor de aardappelpureeknoflookpuree:
  8. Maak een standaardappelpuree. Leg 3 tenen knoflook in 8 el olijfolie en laat 1 uur trekken op heel laag vuur. Pureer dan de knoflook in de olie en roer door de aardappelpuree. Deze olie kun je ruim van te voren maken en enkele dagen bewaren.
  9. <br>Tip: lekker met aardappelknoflookpuree en merguez!