Spinazie met paneer en tomatensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 tomaten
- 2 uien
- 2 cm gember
- 240 gram paneer
- 300 gram (Nieuw Zeelandse) spinazie
In Huis
- 3 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterdzaad
- 3 takjes koriander
- 300 g rijst
- 1 tl knoflook
- 1 tl rode peper
- 5 el zonnebloemolie
- 1 tl komijnzaad
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl garam massala
- 100 ml slagroom
Recept stappen
- Maak eerst de salade. Snij de tomaten in stukken.
- Neem de helft van de uien en snij in heel dunne ringen. Leg de uien in de azijn en laat 10 minuten zachtjes marineren.
- Bak de mosterdzaadjes in een theelepeltje zonnebloemolie totdat ze beginnen te springen.
- Doe de tomaten in een schaal en bestrooi met zout en peper. Meng met het mosterdzaad. Leg de uienringen erover. Bestrooi met korianderblad.
- Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Snipper de rest van de uien. Hak de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij zeer fijn.
- Snij de paneer in blokjes van ongeveer 1x1x2 cm. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de paneer lichtbruin. Haal uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.
- Spoel de Nieuw-Zeelandse spinazie af en haal de blaadjes van de dikkere stelen (dunnere steeltjes zijn wel lekker om te eten, de dikkere stelen zijn te taai). Zet even opzij.
- Verhit in een koekenpan nog 2 eetlepels van de olie. Bak hierin zachtjes het komijnzaad. Voeg zodra de komijn begint te geuren de ui toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg dan de knoflook, rode peper, gember, garam masala en korianderpoeder toe. Roer goed door, laat een minuutje fruiten en voeg dan de spinazie toe.
- Meng alles goed door elkaar en laat de spinazie slinken. Voeg dan de paneer toe en roer tot slot de room erdoor. Laat alles een minuutje doorwarmen.
- Serveer de spinazieschotel met de rijst en de tomatensalade.
- In plaats van spinazie kun je ook snijbiet gebruiken.