Spinazie-feta pie met courgettesoep, Franse tomaten-bonen salade met mimosa
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram sperziebonen
- 1 stuks ui
- 4 stuks spinazie-feta pie
- 2 stuks Doré aardappel
- 2 stuks courgette
- 2 stuks eieren
- 1 stuks sjalot
- 250 gram gekleurde tomaatjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen(tje) knoflook
- 2 tl kerriepoeder
- 500 ml kokend water
- 1 voor 500 ml bouillonblokje
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 el mayonaise
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- kneepje citroensap uit een flesje
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een pannetje water op voor de boontjes. Verwijder de steeltjes (de puntjes kan je laten zitten) en halveer. Kook beetgaar in 4-5 minuten vanaf dat het water weer goed kookt. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Verhit olie in een soeppan. Snipper de ui en fruit glazig. Voeg wat zout toe.
- Hak de knoflook fijn. Bak de kerriepoeder en knoflook zachtjes mee als de ui glazig is.
- Haal de pie’s uit het foliebakje en bak ze ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schil de aardappels. Snij de aardappels en courgette in blokjes. Voeg bij de ui en schep een paar keer om. Voeg het kokende water toe samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
- Zet een pannetje water op en kook de eitjes in 9 minuten hard vanaf dat het water kookt. Laat goed schrikken, pel en prak met een vork tot ‘mimosa’.
- Maak in een grote kom een dressing van de olijfolie extra vierge, mayonaise, azijn, mosterd, peper en zout. Snipper de sjalot heel fijn (ca. 3 el bij 4p!) en meng vast door de dressing.
- Halveer de tomaatjes. Schep vlak voor je aan tafel gaat samen met de boontjes door de dressing.
- Pureer de courgette en spitskool tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Garneer de soep en de tomaat-bonensalade met de mimosa en serveer de pom-pie’s erbij.
- Wist je dat de Pom Pie’s van Fons te koop zijn in de Crisp app?