Spinazie-andijvietaart met feta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks banaansjalot
- 200 gram Frisée krulandijvie
- 300 gram spinazie
- 4 stuks eieren
- 100 ml volle yoghurt
- 200 gram feta
In Huis
- 6 plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- naar smaak nootmuskaat
- boter om in te vetten
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (ronde) ovenschaal of bakvorm in.
- Haal het bladerdeeg of hartige taartdeeg uit de vriezer en laat iets ontdooien.
- Verwarm olie in een wok. Snipper de ui en fruit glazig. Knijp de knoflook erboven uit en bak even mee.
- Snij de andijvie in reepjes. Voeg samen met de spinazie handje voor handje toe in de pan en laat slinken.
- Klop de eieren in een kom los met de yoghurt en 2/3 van de 'feta'. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Haal wanneer de groenten zijn geslonken, deze uit de pan. Knijp het overtollige vocht eruit of dep droog met keukenpapier of een schone theedoek.
- Bekleed de ovenschaal of bakvorm met het deeg. Maak eventueel de randjes nat met een beetje water om ze aan elkaar te plakken.
- Vul de vorm met de spinazie en andijvie en giet het eier-fetamengsel erover. Brokkel de overgebleven 'feta' over de taart en schuif in de oven voor ca. 40 minuten tot de taart goudbruin is.
- Lauwwarm is de taart het lekkerste!
- Schuif wat cherrytomaatjes in een aparte ovenschaal naast de taart in de oven. Hussel ze eerst goed door met olie, zout, peper en gedroogde tijm en serveer op de taart.