Spicy snijbonen salade met gerookte makreel en witte wijn citrus dressing
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 gerookte makreelfilets
- 300 gram snijbonen
- 2 takjes peterselie
- 1 ui
In Huis
- 50 gram blanke amandelen
- 2 el olijfolie
- 1 tl chilivlokjes
- 50 ml droge witte wijn
- 1 el honing
- 1 limoen
Recept stappen
- Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen licht 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Schud de pan vaak en zorg ervoor dat de amandelen niet verbranden. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en chilivlokjes samen 3-4 minuten, of tot ze zacht zijn, voeg dan de snijbonen toe en bak nog eens 2-3 minuten.
- Giet de wijn erbij en dek half af met een deksel. Temper het vuur en laat 6-8 minuten sudderen, tot de bonen gaar zijn, maar nog steeds een bite hebben. Roer de geroosterde amandelen erdoor en zet apart.
- Serveer de snijbonen salade op een schaal en leg de makreelfilets erop. Besprenkel met het sap uit de pan, bestrooi ze met peper en garneer met de takjes peterselie en de limoenhelften.
- Deze salade is ook lekker met gebakken gamba’s!