Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Spicy nasi goreng met varkensprocureurreepjes, snijbonen, wortel, prei en pinda’s

Varken

  • Totale tijd minuten
2024 43 WB SNELLE nasi goreng varkensprocureur snijbonen wortel prei pinda sriracha 1007

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks gele ui
  • 1 bakje nasi-specerijen
  • 1 stuks prei
  • 200 gram wortel
  • 400 gram snijbonen
  • 2 el sriracha zonder MSG
  • 400 gram varkensprocureurreepjes
  • 60 gram pinda's geroosterd
  • 0.5 bosje peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst op met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water en wat zout. Breng aan de kook en kook zachtjes gaar en droog in 20-25 minuten.
  2. Snipper de ui. Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit hierin zachtjes de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe als de ui glazig is. Voeg na 2 minuten de nasi specerijen toe en bak even mee. Voeg wat extra olie toe als het te droog wordt.
  3. Kerf de prei in de lengte in en spoel eventueel zand ertussenuit. Snij in de lengte doormidden en vervolgens in fijne halve ringetjes. Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in dunne halve maantjes. Voeg beide toe aan het ui-knoflookmengsel en bak op matig vuur mee.
  4. Zet intussen een pan met een klein laagje gezouten water op voor de snijbonen. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in dunne reepjes van ca. 0,5 cm. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en kook in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel koud af en laat goed uitlekken.
  5. Verwarm intussen olie in een koekenpan. Schroei de reepjes varkensprocureur rondom dicht en bak op matige temperatuur in ca. 8 minuten gaar.
  6. Voeg de gekookte rijst en de sriracha (meer of minder naar smaak) toe aan het groentemengsel. Roer goed door zodat alle rijstkorrels bedekt zijn en bak de rijst enkele minuten op middelhoog vuur mee. Voeg op het einde ook de snijbonen toe.
  7. Hak de peterselie grof.
  8. Serveer de nasi met de varkensprocureur, de geroosterde pinda’s, peterselie en eventueel extra sriracha naar smaak.
  9. Goed om te weten: In het bakje nasi specerijen voor 2p zit 0,5 tl korianderpoeder, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl gemberpoeder, 0,5 tl laos, 0,5 tl kurkumapoeder en 1,5 tl knoflookpoeder. In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.