Spicy fusili met duurzaam gevangen horsmakreel in tomatensaus en venkelsla
Vis
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 200 gram wortel
- 2 tl gele sambal
- 3 blikjes horsmakreel in olie
- 1.5 blik tomatenstukjes
- 500 gram (ca.) groene kool
- 300 gram fusili volkoren
- 1 stuks venkel
- 15 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 2 tl suiker
- 200 ml water
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Je gaat hierin straks de pasta en de groene kool samen koken.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een wok of hapjespan en fruit glazig. Schil de wortel en snij in dunne halve- of kwart maantjes. Voeg toe.
- Pers de knoflook erbij en schep een paar keer om. Laat de makreel uitlekken. Voeg de sambal (let op!) en de makreel toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenstukjes, het bouillonblokje, de suiker en het water toe, roer door en laat afgedekt ca. 10 minuten op laag vuur sudderen.
- Snij de groene kool in dunne reepjes. Doe de pasta in de pan, breng opnieuw aan de kook en zet een timer voor 3 minuten. Voeg na 3 minuten de groene kool toe en kook nog ca 6-8 minuten tot de pasta al dente is. Giet af en zet opzij.
- Maak intussen de venkelsla. Meng in een slakom een vinaigrette van de mosterd, witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het loof en de onderkant van de venkel. Halveer in de lengte en snij in zo dun (!) mogelijke plakjes. Voeg bij de dressing en schep goed om.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Voeg bij de venkel en houd eventueel wat apart voor de garnering.
- Voeg als laatste de pasta en groene kool bij de tomatensaus. Serveer met de peterselie en eventueel wat extra gele sambal.
- Let op! Houd je niet zo van pittig, begin dan met de helft van de sambal