Sperziebonen in tomatensaus met rucola-risotto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 takje tijm
- 400 gram sperziebonen
- 2 sjalotten
- 50 gram rucola
In Huis
- 3 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 800 gram gepelde tomaten
- 1 liter groentebouillon
- 300 gram risottorijst
- 200 ml droge witte wijn
- 50 gram pecorino
- 50 gram roomboter
Recept stappen
- Hak 1 teentje van de knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook zachtjes een halve minuut aan. Voeg dan de gepelde tomaten en de tijm toe. Laat 5 minuten sudderen. Maak de tomaten fijn met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak in de tussentijd de sperziebonen schoon en voeg toe aan de saus. Zorg dat ze onder de saus komen te staan. Laat ca. 30 minuten zachtjes, zonder deksel, inkoken tot een mooie tomatensaus. De bonen moeten dan ook gaar zijn. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de bouillon. Snipper de sjalot. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de sjalot 5 minuten zachtjes aan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Draai het vuur hoog. Doe de rijst erbij en roerbak mee totdat deze doorzichtig wordt. Schenk de wijn erbij en roer totdat deze is opgenomen door de rijst. Draai het vuur terug tot middelhoog.
- Voeg nu steeds een pollepel warme bouillon toe en blijf roeren totdat de bouillon is opgenomen. Doe dit tot de rijst mooi al dente is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Rasp de Pecorino. Roer de rucola, de roomboter en de Pecorino erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de sperziebonen.