Sperziebonen in tomatensaus, lamsmerguez en groententabouleh
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g sperziebonen
- 1 stuk(s) uien
- 1 stuk(s) courgette
- 1 stengel(s) bleekselderij
- 1 stuk(s) rode puntpaprika
- 1 stuk(s) gele puntpaprika
- 200 g cherrytomaatjes
- 1 stuk(s) gele peen
- 4 stuk(s) lams merguezworstjes
In Huis
- 4 teen knoflook
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 blikje(s) gepelde tomaten
- 2 tl oregano
- 200 g bulgur
- 1 bosje(s) peterselie
- 1 stuk(s) citroen
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Maak de sperziebonen in tomatensaus. Haal de sperziebonen af en snij ze in stukjes. Pers 3 teentjes knoflook (bij 4p).
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook zachtjes een 30 sec aan.
- Voeg de gepelde tomaten en oregano toe. Breng aan de kook en laat 5 min sudderen.
- Maak de tomaten fijn met een vork.
- Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en zorg dat ze onder komen te staan. Laat ca. 30 min zachtjes, zonder deksel inkoken tot een mooie tomatensaus.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Maak terwijl de boontjes garen de tabouleh.
- Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snipper de ui en peterselie fijn. Snijd de courgette, bleekselderij, paprika en peen in kleine blokjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
- Verhit 1 el (bij 4p) van de olijfolie in een grote koekenpan bak de ui 5 min zachtjes aan.
- Knijp er het laatste teentje knoflook bovenuit. Voeg dan de rest van de gesneden groenten (behalve de tomaatjes) toe en roerbak nog 2 min.
- Als de groenten beetgaar zijn, roer ze dan door de bulgur samen met de tomaatjes en peterselie. Breng op smaak met wat citroensap, olijfolie, peper en zout.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de lamsmerguez in ca. 4 min bruin en gaar.
- Serveer de tabouleh met delamsmerguezen de boontjes in tomatensaus.