Speltsoep met paddenstoelen en raapsteeltjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 uien
- 200 gram raapstelen
- 1 rogge desembol
In Huis
- 150 gram spelt
- 1 teentjes knoflook
- 2 el peterselie
- 2 tomaat
- 50 g boter
- 10 draadjes saffraan
- 750 ml groentebouillon
Recept stappen
- Week de spelt 1 nacht in ruim water.
- Hak de knoflook, snipper de ui. Hak de peterselie grof. Snijd de tomaten in stukken. Verwijder de worteltjes van de raapstelen.
- Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem en bak de ui 3-4 minuten zachtjes tot de ui glazig ziet.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 een minuutje mee.
- Doe er de peterselie en saffraan bij en schep goed door. Giet er de groentebouillon over en breng aan de kook.
- Giet de spelt af en voeg samen met de tomaat en de champignons toe aan de bouillon. Laat 25 minuten zachtjes koken tot de spelt helemaal gaar is. Voeg de laatste vijf minuten van de kooktijd de raapstelen toe en laat ze slinken in de bouillon. Check op peper en zout.
- Schep de soep in 4 borden of kommen en bestrooi met wat geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas.
- Serveer met een stuk brood of een lekkere crostini.