Speltpasta met visvrije tonyn, romige tomatensaus en spinaziesla
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Banaansjalot
- 500 g Pruimtomaatjes
- 4 tl Italiaanse kruiden
- 150 g Spinazie
- 1 stuk(s) Gele paprika
- 300 g Spelt pasta
- 2 el Dille (fijngehakt)
- 70 g Creme fraiche
- 1 pakje(s) Visvrije Tonijn
- 3 el Kappertjes
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- Olie om te bakken
- 4 el Olijfolie
- 2 el Balsamicoazijn
Recept stappen
- NB. Je hebt vaker spinazie, dille en creme fraiche nodig deze week. Ook krijg je meer visvrije tonijn dan je nodig hebt, die kun je in de diepvries doen voor een andere keer! Je kunt dan bijv. een lekker tonijnsalade met mayo, ketchup, augurkjes, etc maken.
- 1. Halveer de banaansjalot en snij in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in de olie aan en laat zachtjes bakken terwijl je de pruimtomaatjes door midden snijdt. Zet ook een pan water op voor de pasta.
- 2. Voeg de Italiaanse kruiden bij de ui en knoflook en bak een minuutje mee. Voeg de tomaat toe. Roer om en laat ca. 8 minuten met deksel stoven. De tomaatjes moeten niet helemaal stuk koken.
- 3. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge. Snij de paprika doormidden en in dunne halve ringen. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en meng door de spinazie en paprika.
- 4. Kook de speltpasta gaar in 7 minuten. Hak de dille fijn.
- 5. Meng de crème fraîche bij de tomaat en laat even goed opwarmen.
- 6. Pluk de vegetarische tonijn in stukjes en voeg toe. Voeg ook de kappertjes toe. Maak op smaak met flink wat peper uit de molen en indien nodig nog wat zout.
- 7. Roer de pasta erdoor en serveer met de spinaziesalade.