Speltpasta met spinazie, paprika, geitenkaas en pijnboompitten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Spelt pasta
- 1 stuk(s) Ui
- 2 stuk(s) Rode paprika
- 900 g Spinazie
- 200 g Geitenkaas
- 1 bakje(s) Creme fraiche
- 40 g Pijnboompitten
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Nootmuskaat
- 25 g Boter
- 1 el Olijfolie
- 1 el Witte wijnazijn
- Peper en zout
Recept stappen
- NB. Je hebt twee keer (witte) ui nodig deze week.
- 1. Zet water op voor de pasta. Was de spinazie met behulp van een slacentrifuge. Snipper de ui en snij de paprika in stukjes. Pel de knoflookteen. Brokkel de geitenkaas in stukjes. Kook de pasta gaar in ongeveer 7 minuten.
- 2. Verwarm de olie in een wok en fruit de ui en de paprika zachtjes 10 minuten aan. Voeg de boter en de pijnboompitjes toe en zet het vuur wat hoger. Bak tot de ui goudbruin is. Pers de knoflook erbij en voeg de nootmuskaat toe. Bak 1 minuut aan en voeg dan de azijn toe. Haal het mengsel uit de pan.
- 3. Veeg de pan schoon met een papiertje, maak de pan heel heet. Roerbak de spinazie (evt in delen) tot geslonken. Laat uitlekken in een vergiet en druk het vocht eruit met een pollepel. Doe weer terug in de pan samen met het paprika-uien mengsel, meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 4. Giet de pasta af en roer deze met de helft van de geitenkaas door het spinazie-paprika-uien mengsel.
- 5. Dien op in diepe borden en bestrooi met de rest van de geitenkaas.