Speltpasta met snijbiet en feta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 el Grie naturel (feta)
- 400 g Bright light snijbieten
- 400 g Spelt pasta
In Huis
- 1 stuk(s) Rode peper
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 3 teentje(s) Knoflook
Recept stappen
- Zet een pan met water op het vuur.
- Snij de stelen van de snijbiet in stukjes en de bladeren in reepjes.
- Verwijder de zaad en zaadlijsten van de rode peper naar smaak en snijd in dunne halve ringetjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en smoor hierin de snijbietsteeltjes tot deze zacht zijn. Giet eventueel vocht af. Breng op smaak met wat zout.
- Haal de snijbiet uit de pan en zet apart.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Prak de feta alvast fijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en de rode peper zachtjes in minder dan 1 minuut aan. De knoflook mag niet bruin worden.
- Voeg de snijbietsteetljes en het nog rauwe blad toe en bak samen even tot het blad geslonken is.
- Giet de pasta af en schep door de snijbiet.
- Voeg naar smaakpeper en zout toe.
- Kruimel er de feta over en serveer.