Speltpasta met rundergehaktballetjes in tomatensaus en winterposteleinsalade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Ui
- 500 g Rundergehakt
- 1 stuk(s) Eieren
- 1 stuk(s) Ui
- 1 fles(sen) Passata
- 300 g Spelt pasta
- 1 zak(ken) Winterpostelein
- 100 g Regenboogpeen
- 3 teentje(s) Knoflook
- 3 tl Italiaanse tuinkruiden
- 4 el Olijfolie
- 4 tl Azijn
- 1 tl Mosterd
- 1 tl Suiker
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
- Doe gehakt, 1 theelepel oregano, ei en de helft van de knoflook in een schaal. Breng op smaak met peper en zout. Meng en kneed goed door. Rol er kleine balletjes van en laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
- Kook intussen de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Meng twee eetlepels van het kookwater door de saus.
- Verhit 1 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de balletjes om en om bruin. Haal ze uit het vet met een schuimspaan en zet apart.
- Bak in het overgebleven vet de ui en de rest van de knoflook zachtjes aan. Voeg de passata en de suiker toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout en de rest van de oregano.
- Laat de saus 10 minuten zachtjes koken en voeg dan de gehaktballetjes weer toe. Laat nog samen 10 minuten zachtjes koken.
- Maak in de tussentijd de salade. Doe de postelein in een schaal. Rasp er de wortel over.
- Meng een dressing een apart kommetje van 3 eetlepels olie, de azijn en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart. Schep de dressing vlak voor het serveren over de salade.
- Giet de pasta af. Doe de pasta op een grote warme schaal en giet de tomatensaus er over.
- Schep de dressing door de salade en serveer bij de pasta.