Skip to main content

Speltpasta met raapstelen, mozzarella en tomaat en kappertjes.

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram speltpasta
  • 1 rode peper
  • 400 gram tomaatjes
  • 3 el kappertjes
  • 2 bosjes raapstelen
  • 2 bollen mozzarella
  • naar smaak basilicum

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • om te bakken olie
  • 3 el kappertjes
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta gaar in 7 minuten.
  2. Hak de knoflook fijn en snij de rode peper in ringetjes. Laat naar smaak de zaadjes wel of niet zitten voor meer of minder pit.
  3. Verhit een scheut olie in een grote hapjespan of wok. Fruit hierin op heel laag vuur de knoflook en rode peper.
  4. Snij intussen de tomaatjes doormidden en voeg na een minuut of vijf de tomaatjes en de kappertjes toe en bak zachtjes mee.
  5. Was de raapstelen en hak de worteltjes eraf (niet de stelen!). Hak ze in tweeën of drieën, voeg ze bij de tomaatjes en laat al omscheppend slinken.
  6. Snij de mozzarella in kleine stukjes. Scheur de basilicumblaadjes.
  7. Giet de pasta af en voeg toe aan de wok, samen met de mozzarella. Meng goed en warm door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de pitten en gescheurde basilicum en besprenkel naar smaak met olijfolie.