Speltpasta met prei, pompoen, kastanjechampignons en boerderijkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Spelt pasta
- 600 g Flespompoen
- 200 g Koolraap
- 3 tl Verse tijm
- 4 stuk(s) Prei
- 2 bakje(s) Kastanje champignons
- 150 g Boerderijkaas pikant
In Huis
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 klontje(s) Boter
- 2 teen Knoflook
- 1 snufje(s) Nootmuskaat
- Olie om te bakken
- scheutje(s) Citroensap (uit flesje)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 2. Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar in 6 minuten, giet af, roer wat olie erdoor en zet weg.
- 3. Schil de pompoen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Schil de koolraap en snij in nog kleinere blokjes van ca. 1 cm. Meng de pompoen en koolraap met wat olie, peper, zout en 2/3 van de tijm, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif gedurende 15 minuten in de oven.
- 4. Snij de prei in fijne ringen en was in een vergiet.
- 5. Smelt de boter in een pan en fruit de prei heel zachtjes aan zonder te laten verkleuren. Snij de knoflook fijn en voeg de helft(!) bij de prei. Voeg peper en zout toe en een snufje nootmuskaat (optioneel) en laat met deksel zachtjes 10 minuten smoren.
- 6. Snij de champignons in vieren of zessen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur aan, totdat ze iets verkleuren. Voeg de andere 1/3 van de tijm en de andere helft van de knoflook toe, schud even om en draai het vuur uit.
- 7. Haal de pompoen en koolraap uit de oven, voeg bij de prei en maak op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Doe de pasta in een ovenschaal en leg het pompoen-prei mengsel erop. Leg de paddenstoelen bovenop en rasp de kaas erover. Schuif in de oven totdat de kaas bruin is, gebruik zo nodig de grillstand.
- <br>Let op: je hebt twee keer kaas, pompoen, koolraap en tijm nodig deze week.